.

- Nijenstein -

Buitenpost, Voorstraat 30 - 32, Nederland
Frans/ mediteraans / internationaal
Nijenstein. Restaurant Nijenstein is een nieuw jong bedrijf gevestigd in Buitenpost, Friesland. Restaurant Nijenstein heeft alles en kan alles wat met horeca te maken heeft. Uniek bij Nijenstein is dat je er kan trouwen tot 22.00 `s avonds! Dus tussen de gangen van het diner door. Verder beschikken wij over 4 zalen, geschikt voor vele doeleinden, een wijnwinkel en natuurlijk een prachtig restaurant. Kom een keer langs om de smaakvolle visie van restaurant Nijenstein op gastronomie te proeven.
Geschiedenis. Restaurant Nijenstein is het oude gemeentehuis van Buitenpost. Het pand is gebouwd in 1847. Eerst diende het als gemeentehuis, daarna als politiebureau en vervolgens als muziekschool. Na 6 jaar lang leeg te hebben gestaan werd het tijd dat er in Buitenpost een horecabedrijf zou komen. En dat is gelukt, restaurant Nijenstein.
Sfeer & interieur. Het is natuurlijk een klassiek pand, zij hebben geprobeerd het pand in zijn eigen sfeer te behouden. Ze hebben gekozen voor natuurlijke producten, zo is de bar gebouwd door eigen familie met echt eikenhout, lijkt het alsof de vloer van hout is, maar daarentegen niet zo is, stoelen neergezet waar je ook de hele avond op kan zitten, rekening gehouden met toegankelijkheid en zelfs een moderne open haard opgehangen. Kom langs en proef zelf de sfeer.
Keuken & kaart. Ze hebben een open keuken. Geen geheimen meer voor de gast. Foppe Wiersma is eigenaar en tevens gezel meesterkok. Hij houdt van snel en vers koken. Annerie Wiersma, gastvrouw en mede eigenaresse, heet je van harte welkom en daagt je uit om je te laten verrassen door de chef. Natuurlijk kan je ook gebruiken van de kaart.
Telefoon: 0511 540947
Website: http://www.nijenstein.nl

Nijenstein, Buitenpost, Voorstraat 30 - 32, Nederland
Di t/m Zat vanaf 12.00