.

In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Gorgeous restaurant -

tweede van der helststraat 16, Amsterdam
Frans
Gorgeous restaurant. Gorgeous restaurant in Amsterdam, chique zonder gene, glamour zonder pretenties. Persoonlijk en open. Een plaats waar je je thuis voelt, een plaats waar zij je graag ontvangen. Een restaurant in een woord... Gorgeous.

English. Chic without constraint. Glamour without pretence. Personal and open. A place where you can feel at home, a place in which we’re happy to welcome you. A restaurant in one word... Gorgeous.
Geschiedenis. BIOGRAFIE MATTHIEU KELLENAERS:
Restaurant Gorgeous in Amsterdam
Toen hij op z’n vierde een oester proefde en prompt uitspuugde, had hij nooit kunnen vermoeden dat dat ooit z’n favoriete gerecht zou worden. Op de vraag, als hij écht zou moeten kiezen, wat hij nu het allerliefste eet, zijn dat de oesters “á la champagne”van Meneer Kranenborg. De oesters worden uit de schelp gehaald ,het vocht opgevangen en opgezet met sjallot en champagne hierin worden de oesters licht gepocheerd,waarna van het pocheervocht een heerlijke beurre blanc wordt gemaakt.De oesters worden in warme schelp geserveerd ,een draadje peper erover en daarna de gezeefde schuimig geslagen saus met verse sjalot erdoor eroverheen,in een keer wegtikken en verdrinken in een culinair orgasme. Een ultieme ervaring

Matthieu komt uit de school van Robert Kranenborg waar hij met Pascal Jalhaij werkte die hem vroeg mee te gaan naar Vermeer waar hij 3 jaar als sous chef onder de bezielende leiding van Pascal Jalhaij kookte.

Matthieu groeide op in het limburgse Tegelen met ouders die goed konden koken , een vader met een grote liefde voor wijnen uit de Bordeaux. Er werden verse soepen,pasta’s en sauzen gemaakt”,en mayonaise werd zoals het hoort met een vork in een diep bord met engelen geduld geroerd.

Toen hij als 12 jarig jongetje van school geschopt werd, besloten zijn ouders dat een Belgische kostschool de beste oplossing was. Na 2 jaar zat de discipline er in. Na de kostschool besloot hij toch de Mavo te doen en deed vervolgens op z’n 16e eindexamen. Daarna belandde hij op de Middelbare Hotelschool in Heerlen. In de tussentijd verdiende hij in de avonduren zijn zakgeld als afwasser in de Bovenste Molen in Venlo. Zijn tweede baantje was als afwasser in een restaurant in Sluis, Zeeland, waar hij ook af en toe achter de bar mocht staan en zelfs in de keuken mocht assisteren. De chefkok attendeerde hem erop dat hij aanleg voor de keuken had ,regelde een leerbedrijf voor Matthieu en de zaak was beklonken,stoppen met de hotelschool en de koksopleiding volgen. Hij was toen 17 jaar.

Matthieu besloot op de Belgische grens te gaan werken tussen Sluis en Knokke bij de Schaapskooi in Heille liep hij tegen een zeer harde leerschool op, leerde op de ouderwetse manier respect krijgen voor het vak en de producten. Vier dagen per week werken en 1 dag naar school.

Toen hij 19 was ging hij werken onder leiding van chef kok Didier Besnard (bekend van restaurant” Molen de Dikkert” in Amstelveen),in Restaurant de “Belvedere” in Nijmegen. Matthieu rook een toekomst en deed er alles aan om de discipline onder de knie te krijgen. Na 6 weken in dienst te zijn moest Matthieu een avond samen met meneer Besnard alleen draaien,er waren 2 tafels gereserveerd dus dat moest lukken met z”n tweeen.Het hele restaurant liep vol.Geen enkele gast koos voor het normaal veel geserveerde, en Matthieu bekende Menu Belvedere. Alles a la carte. Daar had Matthieu nog geen kaas van gegeten en draaide dus volledig de zeik in. S`avonds voordat Matthieu naar huis ging moest hij zich afmelden bij de Chef.Hij kreeg de opdracht om de menukaart met al zijn verschillende garnituren en sauzen uit zijn hoofd te leren en vlug ook want anders zou hij zijn proeftijd niet halen .Na 3 maal opnieuw overhoord en gesommeerd te zijn kende hij alles tot in de perfectie .Diezelfde avond net voor dat hij naar huis ging vertelde meneer Besnard dat hij niets hoefde te bestellen bij de toeleveranciers omdat morgen de nieuwe kaart in ging en de chef dus zelf al besteld had. Weer een ervaring rijker. Meneer Besnard stuurde hem door naar Bloemendaal ,Terra cotta ,een swingende brasserie vanwaar hij bij het Amstel hotel terecht kwam .Daar werd van hem een complete kok gemaakt en de eerste schreden naar het keuken management gezet .Dag in dag uit werken met mensen die allen bezeten zijn van het vak en maar een doel voor ogen hebben , het hoogst haalbare, ultieme perfectie .Met veel respect praat Matthieu over de door hem mogen genieten opleiding van meneer Kranenborg. Om op alle mogelijke fronten in de keuken verder te groeien en de ambitie te blijven voeden lonkte nu de uitdaging met Pascal, (een collega maar ook vriend), de hit van Nederland te gaan koken .Swingen met respect voor de klassieke normen en waarden van de keuken .Dit was een enorme kick en geweldige ervaring in alle opzichten die het vak te bieden heeft . Sterren verliezen en net zosnel weer terug koken,een bewogen tijd.

De laatste 2 jaar zwaaide Matthieu de scepter bij Restaurant Het Arsenaal als chef kok van de gerenommeerde Paul Fagel die alle ruimte geeft aan dit jonge talent.

Matthieu Kellenaers heeft een zeer eigen wijze van koken. Beleving is vooral belangrijk, de beleving tussen wollig en krokant, warm en koud uitgebalanceerd met een genuanceerde saus of vinaigrette om zoet en zuur te nuanceren. Het liefst verpakt hij klassieke gerechten in een nieuw jasje .Trek componenten uit een gerecht geef ze een uitgesproken textuur en smaak en breng daarna het geheel terug in oorspronkelijke staat met een herboren beleving,de kick van de klassieke keuken .Niet opnieuw het wiel uitvinden maar even de band verwisselen.

Nu is de tijd daar om samen met Simone Ouwehand ,zijn vriendin ,een eigen zaak te openen,Gorgeous. Simone komt ook uit de school van Robert Kranenborg en John Vincke bij Restaurant Vossius en heeft bij restaurant de Kas gewerkt. Bovendien bezit ze de van nature geweldige gastvrijheid die ze door haar Zuid-Afrikaanse afkomst in haar bloed heeft zitten.

Verandering van spijs doet eten!

Have a Gorgeous dinner!!!
Sfeer & interieur. De sfeer in Gorgeous restaurant is Chabby-chique.
Telefoon: 020-3791400
Website: http://www.gorgeousrestaurant.nl

Gorgeous restaurant, tweede van der helststraat 16, Amsterdam
Dinsdag - zondag keuken geopend van 18.00 tot 22.00 uur