.

In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Claes Claesz -

Egelantiersstraat, Amsterdam
Hollands/internationaal
Claes Claesz. Onthaasten is het parool; lekker genieten in het uit 1614 daterende pand in het hart van de Jordaan. Of uw gezelschap nu bestaat uit twee of meer personen, je kunt vijf avonden per week hier terecht. De medewerkers maken het je in een informele, ontspannen sfeer graag naar de zin. Ook voor diners tot maximaal 65 personen ben je van harte welkom.
Geschiedenis. Restaurant Claes Claesz bevindt zich in een van de oudste wijken van Amsterdam: De Jordaan. Het pand waarin het restaurant gevestigd is, is gebouwd in 1614 door Claes Claeszoon Anslo, een rijke lakenhandelaar, die zijn fortuin verdiende op de Oost-Indiëvaart.
Zoals veel rijke mensen uit die tijd , wilde Claes Claesz, door iets filantropisch te doen, zijn plaatsje in de hemel zekerstellen (en ook zichzelf meteen onsterfelijk maken).Om dat te bereiken liet hij een aantal panden bouwen, met een hofje erachter en liet dit inrichten als weeshuis.

Na de Tweede Wereldoorlog lag er bij de gemeente het plan om de hele Jordaan af te breken en door nieuwbouw te vervangen. Een aantal organisaties in de stad, waaronder de Diogenes Stichting, verzette zich tegen dit plan. Deze Stichting kocht op een aantal strategische punten in de Jordaan panden, waaronder deze panden aan Egelantiersstraat. Zij ontdekten een volkomen verlaten en vervallen hofje achter het gebouw en wilde dit ook kopen. Na onderzoek bleken er nog gelden van Claes Claesz uit 1614 bij een bank te liggen. Na enig speurwerk vonden zij nog erfgenamen van Claes Claesz en samen met hen werd de Stichting Claes Claeszhofje opgericht. Deze stichting heeft het hofje in originele staat hersteld en er de bestemming voor studentenhuisvesting van studenten die een kunstzinnige studierichting volgen aan gegeven.

Rond 1968 is Restaurant Claes Claesz open gegaan. In de loop der tijd heeft Claes Claesz zich ontwikkeld tot een modern restaurant in een klassieke omgeving. Muziek heeft altijd een zeer vooraanstaande plaats ingenomen binnen het restaurant. Van onze huismuzikant in de weekenden, Muzikale Diners op de zondagen tot iedere derde maandag van de maand onze muzikale-culturele salon: Salon Lunaire. (Op deze avonden in Claes Claesz alleen café).
Keuken & kaart. De keuken laat zich niet 1-2-3 onder één noemer brengen. In deze tijd van globalisering vervagen de grenzen ook op culinair gebied. Niet de herkomst, maar kwaliteit en smaak staan bij ons voorop bij de samenstelling van onze menu’s. Uiteraard oefenen ook de seizoenen hun invloed uit op de kaart.
Binnen de gegeven mogelijkheden bereiden zij alles vers in eigen keuken. Als leidraad hanteren zij niet de culinaire mode van het moment, de waan van de dag of wie het grootste serviesgoed heeft. Wij serveren u graag een smaakvolle maaltijd voor een eerlijke prijs.
Telefoon: 020-6255306
Website: http://www.claesclaesz.nl

Claes Claesz, Egelantiersstraat, Amsterdam
woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur